Over ons

Wie is Stofbox?

StofBox is de webshop van atelier en naaischool StofLab Groningen. Elisabeth (eigenares) geeft jaren les aan kinderen en volwassenen en heeft één duidelijk doel: Het zelf naaien zo simpel en leuk mogelijk maken. Hoe dan? De bouwpakketjes hebben bijvoorbeeld voorgedrukte stof, zodat je niet meer zelf patronen hoeft uit te printen of over te trekken. Het is ook nog eens goed voor het milieu!

Probeer het zelf uit en bestel jouw Stofbox en ontdek hoe leuk het is om je eigen knuffels, kleding en accessoires zelf te maken.

Wie is Elisabeth?

Elisabeth (29) volgde naast haar studie Ondernemerschap en Retail Management een avondopleiding tot coupeuse. Haar hobby werd haar werk in 2017, toen ze een atelier begon in Groningen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een naaischool met bijna 50 cursisten, kinderen en volwassenen. “Samen ontwerpen en maken we zoveel! In de loop van de komende tijd zal de webshop langzaam gevuld worden met de projecten die ons het beste bevielen.”

Daarnaast droomt ze over het uitbouwen van haar stoffencollectie tot een winkel met duurzame, ecologische stoffen om ook op die manier nog een verschil te kunnen maken in de textielindustrie. “Wanneer je zelf kleding, tassen en knuffels maakt, snap je pas hoe bizar het is dat er kleding in de winkel kan liggen voor minder dan 10 euro. Zelf maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar je weet ook zeker dat niet in slechte omstandigheden geproduceerd is. De volgende stap is om van stoffen precies te weten waar het vandaan komt en hoe het is gemaakt.”

   
Bekijk de winkel

Zoek je naailes?

Wil je ook een cursus komen volgen? Kijk dan op de website van StofLab naar de mogelijkheden. Je hoeft niks mee te nemen: In het atelier zijn naaimachines aanwezig en je kunt er als het nodig is kijken in de stoffen(inloop)kast. Kom vooral een keertje kijken!

 

Naar StofLab Groningen